mandag 21. desember 2009

God jul!

ØNSKER ALLE VÅRE LESERE EN RIKTIG GOD JUL!

Selv sliter jeg litt med å finne julestemninga.. Håper den kommer på lillejulaften når treet skal pyntes og "Grevinnen og hovmesteren" kommer på skjermen, er egentlig litt lei av det men det må til alikevel! Så er det bare å glede seg til å se "tre nøtter til askepott" og "reisen til julestjernen" mens julestrømpen settes til livs i ivrige tygg. Kunne tenkt meg å gå i kirka på julaften men Daniel er vel ikke like enig i akkurat det.. Også all den deilige julematen, jeg spiser ribbe kun på julaften, så det skal bli ett etterlengtet måltid! Også blir det jo noen ekstra pakker å åpne på oss i år, for Nora er vel ikke så dreven på det enda. Er mest nysgjerrig på hennes pakker! Nå når jeg har blitt voksen klarer jeg heldigvis å styre nysgjerrigheta mi på mine egne pakker da.. Husker det året da jeg pakka opp alle gavene på forhånd, for så å prøve å pakke de fint inn igjen etterpå noen dager før julaften. Det var ikke bare mine pakker heller, jeg visste hva alle i familien fikk på forhånd den jula.. Det gjorde jeg kun en gang, for man kan vel si at litt av spenninga forsvant! Til mitt forsvar var jeg ikke så gammel da, det var ikke i fjor for å si det sånn... Og samvittigheta var heller ikke så veldig god.. Man lærer mens man lever!

Håper alle får ei trivelig jul!

lørdag 19. desember 2009

Julevasken

Her i huset vasker vi oss bare ett par ganger i året, til jul er en av dem.. Nora var så heldig å få bade i vasken siden Daniel satt i stampen! Ikke værst å komme på at i en alder av nesten 8 mnd'er så har vi enda ikke bada vesla i vasken på badet. Problemet er bare det at vasken må ha krympa for det var ikke så god plass der... Nekter å tro at det er jenta mi som holder på å bli stor! Det var iallefall kjempe stas å sitte oppi der å se seg selv i speilet og plaske vann utover alt, men det skal sies at Daniel lagde mere søl når han satt i stampen. Skulle gjerne lagt ut bilde av han som leker med badeanda si også, men denne gangen får det bli av Nora!



Ruiner

Før det andre (og siste) pepperkakehuset gikk i søppla fikk Nora og Harley lov til å herje litt ekstra med det.. Må jo tviholde på det til siste stund! Neste år må vi vel prøve oss på en hjemmelaga kraftig variant..




fredag 18. desember 2009

No e D.D.E. Jul Igjen!

I kveld tok vi på oss skinnvest, tennissokker og mokkasiner å dro på trøndersk julefest i olavshallen.. Det er nesten sannheten, om vi ikke hadde på trøndersk nasjonaldrakt så sto iallefall dde på scenen! Mange vil nok påstå at det er en smule harry, men jeg synes det var koselig! Julestemninga ble skrudd opp ett par hakk, også kom det jo litt snø i tillegg i dag.. Da jeg var lita var Bjarne Brøndbo den kjekkeste mannen i verden, du og du som tidene forandrer seg - og godt er det!





Etter konserten gikk turen til solsiden der vi kosa oss med taco og finalen av x-faktor. Der ble det enda mer trønderglede når Chand gikk helt til topps! Sangen hans er helt nydelig (hør her), og han er så utrolig sjarmerende.

Bake kake søte

I dag har vi vært hos Hege og Matheo å baka pepperkaker.. Eller kanskje vi heller skal kalle det pepperlefser, iallefall de tjukkeste pepperkakene nord for Dovre. De er jo best når de er litt myke inni, den tjukkeste jeg hadde med hjem var t.o.m. litt rå inni enkelte plasser.


Nora fikk også prøve seg litt på en bit av deigen, ble vel mest graving/pirking.. Men en gang må være den første!




torsdag 17. desember 2009

Har du vært snill i år?

Det er det store spørsmålet min bror på nesten tre år stadig snakker om for tida. Da vi var på Roan i helga kunne han fortelle oss at hvis vi er slem så får vi bare myke pakker til jul! Så han prøver så godt han kan å oppføre seg for tiden, desverre er ikke å prøve godt nok hele tida.. Men utspekulert som han er har han funnet ut at han heller kan lure storebroren på 4 år til å gjøre ugang for seg.. Vi hørte stadig vekk "gjør det Patrik", "si det Patrik" da vi var der.. Og den gamleste adlyder som en hund som venter på en lekker godbit. Etter at hele sekken med hundemat ble strødd utover kjøkkengulvet kan jeg iallefall love at pakken han får til jul blir meget myk!



Her har dere rampen og hans framtidige elev.......

mandag 14. desember 2009

Prøv lykken

Endelig har jeg kommet over en konkurranse som ikke er så vanskelig at t.o.m jeg kan delta i den. Vil du også prøve lykken synes jeg du skal gå inn på bloggen til The Karlsens . Det er også en av mine favorittblogger, hun er veldig god til å skrive.
Så hva venter du på?


Juleferie

Nå er vi i skikkelig feriemodus hele gjengen, Daniel har juleferie med unntak av fire timer arbeid på lillejulaften. I helga har vi vært på Bessaker hos mine besteforeldre, det var lenge siden sist jeg har vært der en hel helg. På lørdag laga vi smultringer, det er så godt og var faktisk ikke så vanskelig å lage. Men tror nok ikke det blir bakt sju slag på meg i år altså, er ikke så veldig begeistra for julekaker så de blir nok bare liggende.. På søndag kom det to luciabarn på besøk, Patrik og Jonas hadde på kostymene som de skulle bruke i barnehagen i luciatog. Vi ble med dem hjem til Roan i går, hvor lenge vi blir her aner vi ikke.. Det er godt å ta det som det kommer!




Da vi var hos bestemor bladde jeg litt gjennom gamle album, fant mye lekkert der.. B.l.a. ett bilde fra julaften da jeg og Tine var små, legg merke til de fantastiske kjolene... Lurer kanskje på om jeg skal investere i noe sånt i år?


fredag 11. desember 2009

Tar hintet

Nå har jeg innsett at pepperkakehus ikke er noe for meg.. Prøvde meg jo på å lage ett nytt etter det forrige ble ødelagt, men når jeg sto opp i dag var det bare sorgen igjen av det nye også.. Nå gidder jeg ikke lage flere!




Nå er sakene våre pakket så når lillegull og Daniel står opp setter vi oss i bilen med kurs mot Bessaker, regner med det blir lite med blogging i.l.a. helgen..

Ha en fin helg da folkens!

onsdag 9. desember 2009

tirsdag 8. desember 2009

Trollbundet

Som regel er det lite som skjer om dagene, men når det først skal skje noe så kommer alt på en gang.. Det er morgendagen jeg snakker om! Plutselig kom jeg på at jeg ikke hadde dobbelt-booka meg, men trippel-booka.. Barnepass, lunch og babytreff hadde plutselig havna på samme tidspunkt gitt. Jeg vil helst ikke deles i tre, så jeg nøyer meg med å være hjemme og passe barn. Fra morgenen av skal jeg på 3t med Ingrun, rett hjem for barnepass, middag hos Camilla og André og til slutt blir det sol med Tiny. Da blir det vel kanskje greit likevel da når torsdagen kommer og det er ingen planer.. På fredag skal vi til min bestemor og bake smultringer, det gleder jeg meg til!

Jeg har begynt å lese "sagaen om isfolket", er allerede blitt hekta og bruker nesten alle ledige stunder på å lese.. Ble litt seint i går, for jeg klarte ikke å legge den fra meg. Nesten så jeg håper at spenninga i sagaen avtar etterjvert siden det er hele 47 bøker..


Men nå roper både boka og klesvasken på meg, elle melle...........


mandag 7. desember 2009

Havfrua

Da er jeg tilbake i skrivinga igjen.. Nora har dupp, så mamma har ett ledig øyeblikk til å taste ned noen ord. I går fikk vi tent det andre lyset i adventsstaken vår, det var jammen meg bra vi nøt det øyeblikket.. For i dag tente jeg opp i ovnen, og adventsstaken sto på toppen.. Kan si såpass som at den er ikke så fin lenger! Var sikkert håp og glede som slo til for fullt!

I går var vi på kino og så "luftslottet som sprengtes", siste fim av bøkene til Stig Larson.. Anbefales på det sterkeste og se dem, bøkene kan jeg ikke uttale meg så mye om for de har jeg ikke lest (skulle gjerne gjort det). Men de som har lest dem sier at de er veldig bra!

Tenkte foresten jeg skulle prøve meg på noe nytt her i dag, og legge ut en liten filmsnutt.. Nora kryper ikke på gulvet, men kommer seg fort fram med noen svømmelignende bevegelser.. Her har jeg "lokket" henne med speilrefleksen..


lørdag 5. desember 2009

*Mimre mimre*

Sitter her og ser gjennom gamle bilder.. Kom over mappen med magebildene fra da jeg gikk gravid, morsomt å se tilbake på! Nesten så jeg begynte å savne magen litt, men bare nesten... Det var den tiden jeg hadde ett "kjøkkenbord" i front, det var jo litt praktisk.. Husker første gangene jeg spiste etter fødselen.. Var så rart å søle seg på lårene (ja, jeg søler alltid når jeg spiser) igjen, når jeg var gravid hadde jeg alltid flekker på magen.. Så det gikk over til ekstrem buksevask istede for genservask! Men nå kan jeg iallefall knyte skoene mine selv, slippe årsforbruk i do-papir, snu meg i senga på egenhånd, drikke rødvin og masse andre ting. Rett etter fødselen føltes det ut som jeg plutselig ble veldig tynn, kanskje ikke så rart da.. Sa til Daniel at jeg trodde jeg var tynnere nå enn før jeg ble gravid, fikk ikke akkurat noe bekreftelse på det snarere tvert imot. Nå når jeg ser tilbake på bildene får jeg nesten latterkrampe når jeg ser den store magen jeg fortsatt hadde da, men det føltes vel sikkert litt sånn siden jeg i flere mnd. hadde gått å sett på den enorme magen!







Sånn nå er jeg ferdig med mimringa! Ha en fin lørdagskveld folkens!

torsdag 3. desember 2009

Litt skrytebilder

Sa jo i går at jeg skulle legge ut bilde av Nora i krabbestilling, så her kommer det..





Også har hun blitt så flink til å sitte. Er skikkelig stolt selv når hun sitter på matta og leker seg. Også er mamma'n skikkelig hysterisk og pakker alt som helter puter og myke ting bak i tilfelle hun skal falle..



Prøvde og ta bilde av tennene hennes også, men det var ikke så enkelt.. Dette tror jeg at jeg må ha hjelp til, for det gikk slettes ikke alene.. Enten var tunga i veien, kameraet ville ikke fokusere eller ivrige fingre forran linsa...



Forstå seg på menn..

Mannfolk burde hatt instruksjonsbok i baklomma! Daniel skal ha eksamen i morgen, dum som jeg er foreslo jeg at han kanskje skulle lese gjennom papirene sine.. Men det trengte altså ikke han, dette hadde han klokkeklart! Greit nok! Så skulle jeg stryke og henge opp gardiner her i kveld.. Eller jeg skulle stryke dem så skulle han henge dem opp på stanga. Men han klarte ikke å henge dem på stanga, hullene var for små påsto han. Så da måtte jeg gjøre det selv, så da fikk han ta over strykejernet ett lite øyeblikk.. Men vet dere hva? Han kunne plutselig ikke stryke gardinene for det var "kvinnfolkarbeid" og dessuten måtte han lese til eksamen.. Hørt noe sånt, det endte med at han fikk stryke ferdig resten av gardinene gitt! Jeg måtte ta bilder også, dette er bilder som kunne fått en gammel bestemor til å gråte sine modige husmortårer... Sånn har dere vel ikke sett noen stryke gardiner før tenker jeg?!

Og etter han var ferdig med dette så sitter gutten godt planta i sofa'n.. Kan ikke se han leser til eksamen, i såfall har playstation skjulte egenskaper som jeg ikke har fått med meg....

onsdag 2. desember 2009

Engler og Demoner

Da ble jeg akkurat noen minutter for sen til å legge inn ett 2.desember innlegg.. Ikke at jeg hadde så veldig mye viktig å skrive angående dagen i dag da men.. Det var faktisk litt snø på bakken når vi sto opp i dag, men ikke noe å skryte av! Hmm.. Nå begynner jeg å minne meg selv om bestefar. Han er alltid så opptatt av vær og vind. Hver gang mobilen hans ringer så går han automatisk til graderstokken for å fortelle den i andre enden hvor varmt/kaldt det er, vindretning og diverse andre "viktige" opplysninger om været. Men vi setter ett punktum om værsnakk der! I dag har jeg passa en liten gutt som er litt eldre enn Nora mens mamman hans var på skolen. Det gikk over all forventning siden begge småtassene var i strålende humør! Det er greit når de er på lån, men noen tobarnsmor blir jeg nok ikke med det første! Også var vi på ettermiddagsbesøk hos bestemor og beste, var å henta oss litt ved. Gleder meg skikkelig til å tenne opp i ovnen når jeg står opp i morgen, det er noe spesiellt med den varmen! I kveldninga fikk vi besøk av Tine, Roddy, Ida og Rune. Da ble det popcorn og film (engler og demoner), fikk nesten litt lørdagsfølelese. Nora har stått masse i krabbestilling i dag på gulvet, men kommer liksom ikke av flekken. Tok en del bilder av det som jeg legger ut i morgen. I mellomtiden kan jeg legge ut noen av bildene vi tok med nisselue i går.

tirsdag 1. desember 2009

Desember

Da har vi kommet til første desember! Skulle ikke tro det når man ser ut vinduet da men, er ikke snø på bakken her enda.. Men er vel sikkert ett tidsspørsmål før det kommer! For meg er det helt greit, jeg er ikke så veldig glad i snø. Da vi sto opp i dag åpna vi den første luka i kalenderen, og nappa ut den første nellikspiker'n i appelsinen.. Så tente vi lys, spiste boller og så på adventsbarne-tv.. Kan ikke si det er samme kvaliteten som da jeg var lita, savner jul i skomakergata og amalies jul! Prøvde også å fotografere Nora i nisselue for å lage julekort, det ble mye variert kan man si...