torsdag 28. januar 2010

Hvilken dag er det i dag

...Hvilken dag er det i dag, det er torsdag - Og snart helg! I dag har vi vært på koselig babytreff hos Hege og Matheo. Der var det sju skravlesyke mødre og sju meget aktive barn. Siden jeg ikke hadde med noe kamera ble det dårlig med bilder derfra desverre.. Hege hadde vært flink og diska opp med både det ene og det andre, også hadde hun baka sjokoladekake.. Det var fristende for meg det, men desverre for meg er det ikke lørdag i dag.. Nora var helt utslitt etter treffet og sov lenge, noe som resulterte i sein leggetid. Er vel for mye å håpe på at dagen kanskje starter seinere i morgen tidlig fordi..

Jeg fikk endelig ny mobil i posten i dag også, endelig noe som funker.. Valget falt på en nokia (n97 mini) til slutt, etter mange mnd. spekulasjoner fram og tilbake. Så langt er jeg veldig fornøyd! Alle mine krav ble innfridd med godt kamera, touch og taster. Nå får jeg bare sørge for at denne også ikke blir ett offer av en munn med så alt for mye overskudd av sikkel!


Men dagen i dag har ikke bare vært flott.. Det har nok en gang vært en ulykke i hjemkommunen min, der en person så tragisk mistet livet. Derfor tenner jeg ett lys her på bloggen i kveld. Mine tanker går til de etterlatte! Så håper jeg at ulykkestiden snart er over der hjemme, har skjedd så mye trist der nå i den siste tida.



onsdag 27. januar 2010

Prøver igjen

Flere ganger nå har jeg begynt på ett nytt blogginnlegg, men bare gitt opp i mangel på inspirasjon til å skrive.. Men det er vel på tide å gi ett aldri så lite livstegn fra denne kanten nå. Her er det full fart om dagene, og ikke så veldig masse tid til å bruke data egentlig.. Nora har blitt ganske så aktiv bare på kort tid, og alt skal utforskes her i huset nå... Oppi, under, over, inni, riv, slå, knus, pang, vræl.. Sånn går no dagan! Hun har hele tida interessert seg for hunden, og nå som hun får til å gå rundt ved å holde seg i ting er stakkaren ikke trygg noen plasser.. Vi liker og tro at de to kanskje kan bli venner en dag, men det er sikkert etter at halerøskerens periode er over!

Det er ikke så mange ord som har kommet enda, ikke at jeg forventer det heller altså.. Men noen har hun på plass som mamma, hei og natta. Da Daniel skulle reise på jobb i dag vinka hun og sa HADE, mulig det var veldig tilfeldig.. Men det var så klart og tydelig å høre på - morsomt!

Dette ble ikke så spennende, men jeg fikk iallefall ned noe.. Tar og setter inn noen bilder istede jeg.. Så skal jeg lage middag til mamma kommer hjem fra skolen, hun bor her denne uken..
Tror det var flaks at vi var ute på aketur her om dagen, for nå er det snart ikke mere snø igjen..

Var skikkelig morsomt å huske utenfor blokka vår, spørs om det ikke blir noen stunder der utover våren og sommeren.

Nora har vokst ut av badebaljen sin, og jeg har vært alt for treig med å kjøpe en større til henne.. Så for å få en avveksling i dusjinga bada vi henne i lekekassen (!) hennes.. Den egna seg jo godt, og har blitt brukt flere ganger til bading.


Her er hun nok på jakt etter Harley tenker jeg..











onsdag 20. januar 2010

Roadtrip

I dag har vi vært på Frøya for første gang. Det var faktisk veldig fint der, og jeg kan tenke meg til at det er enda finere der på sommer'n! Men vi dro ikke dit bare for å se på havet, vi var og fotograferte Nora hos Drea . Hun var ikke bare flink, men kjempe hyggelig også. Det ble tatt masse bilder og jeg er utrolig spent på resultatet! Ny plass var tydeligvis veldig spennende for lillemor for hun skulle ikke sitte pent å smile på bildene, heller krype rundt og utforske studio.. Vi spiste middag på sjøstjerna (?) før vi rulla tilbake til Trondheim igjen.. Jeg var ikke særlig høy i hatten bak rattet på de strekningene der, og fy-a-meg så glatt det var. Men vi kom oss trygt hjem igjen. Vesla sover søtt i senga si, Daniel er på jobb og jeg skal kose meg med en episode frustrerte fruer før det blir sengetid!
Morsomt å rive ned det som henger til tørk..

Trening

Med et barn i huset blir ikke turene til treningssenteret like hyppig.. Det passer ofte dårlig med barnevaktordningene på senteret, og jeg må ordne annen barnevakt for å trene.. Da blir det ikke like ofte som jeg skulle ønske. Så jeg har begynt å trent hjemme istede, i tillegg til noen turer på 3t. Kom over ei side der mange skrøt av en treningsvideo, så da har jeg skaffa meg denne.. Prøvde for første gang i dag, og jeg tror kanskje jeg blir en smule stiv i lårene i morgen.. Videoen heter "30 days shred" av Jillian Michaels. Det er to forskjellige nivåer på den, og man skal trene i 30 dager, så skal det visstnok skje underverker med kroppen. Akkurat det er jeg nå ikke så sikker på, men er jo bedre enn å bare sitte i sofaen.

Også er det en norsk side som har treningsvideoer www.exerto.no

Opp av sofa'n folkens!! ;)

tirsdag 19. januar 2010

Surprise

I dag fikk jeg en overaskelse i posten, jeg elsker både overaskelser og post! For litt siden var jeg med på en konkurranse på bloggen til Helene, der jeg faktisk ble en av vinnerne. Også jeg som aldri vinner noe da.. Jeg fikk ett gavekort på babyfryd.dk!


Tusen takk for gaven, Helene!

(Gavekortet er allerede brukt)




Boksen går

Livet er fullt av fristelser, og iallefall nå som jeg har slutta med alt av søtsaker og usunn mat. I går fikk jeg besøk av min søster, hun hadde med seg en boks... I den hadde hun en oreokake! Hun har da kommet på det som jeg for noen mnd. siden sikkert hadde syntes var en glimrende plan, men nå bare fristende.. Hun satte igjen boksen her, og neste gang vi kommer dit er det vår tur til å fylle den med noe godt. Flaks at også Ida og Rune var her i går å hjalp til å spise, de skal visst også være med på å fylle denne boksen med alle syndens saker.. Men jeg var flink, jeg spiste ikke så mye som en smule.. Litt lettere ble det jo siden jeg ikke er så veldig glad i oreokake, hadde vært værre om det lå en saftig sjokoladekake oppi der..




På lørdag hadde vi besøk av Ingrun og Rudi, og hva hadde de med til oss - Jo en pose med sjokolade og marsipan. Masse av den nye stratos med hvit sjokolade, den smakte jeg på siden det var lørdag. Skamme seg... Den var foresten sinnsykt god! Jeg ga Daniel beskjed om å gjemme hele greia så jeg ikke skal finne det.. For finner jeg sjokoladen når jeg har lyst på, så er det tomt etterpå.. Han var bombesikker på at jeg ikke skulle finne den.. Men jeg har desverre en sjette sjokoladesans... Gåbilen til Nora var pakka full av sjokolade under setet fant jeg ut. Så han måtte gjemme den igjen, og kunne forsikre meg om at denne gangen fant jeg den iallefall ikke. Nå har det seg sånn at det bor flere i dette huset som tydeligvis har sansen for sjokolade.. Vår lille firbente venn ble plutselig så fryktelig interessert i gåbilen. Og joda, sjokoladen lå der fremdeles den.. Nå har han gjemt dem for tredje gang, håper de blir der til neste lørdag!




mandag 18. januar 2010

Foto

På onsdag skal vi ta bilder av Nora, og jeg gleder meg så utrolig mye! Har hatt lyst lenge men ville vente til hun kunne sitte stødig og stå oppreist selv. Blir en liten kjøretur på oss for hun skal fotograferes på Frøya, der har jeg aldri vært før så det blir jo spennende. Men synes hun som skal ta bildene er så utrolig flink, så da er det verdt det! Ta gjerne en titt på siden hennes her : Drea



lørdag 16. januar 2010

Rompa ned!

Endelig er det lørdagskveld og jeg har omsider fått satt ned rompa etter en lang og aktiv lørdag! Den kjennes tung ut, så det spørs om den ikke forblir ned resten av kvelden.. En liten pause blir det iallefall før vi får besøk av Ingrun og Rudi med taco på menyen.

I dag har jeg og Nora vært i byen med Hege og Matheo. Vi ble selvfølgelig akkurat for sein til bussen da vi skulle hjem. Se for deg to stressa mødre med barnevogn løpende etter bussen i noen minutter i håp om å rekke neste holdeplass, på glatta, sikksakk mellom folkemengder.. Selv med noen røde trafikklys til vår fordel måtte vi se slaget som tapt... Med 20 min. til neste avgang gikk vi likså greit hjem. Så ble det litt trim også!

Vi fikk også tid til å dra på trening i ettermiddag siden Tone var så snill å satt barnevakt. Så har iallefall ikke levd på latsida i dag.. Også var vi innom maxi å hamstra barnemat på 10 kroners marked. Lillefrøkena vår spiser kun en sort, og det må jo selvfølgelig være den dyreste de har på butikken. Så når den koster bare 10 kroner i forhold til noen og 40,- gjorde vi ett kupp.
Men nå skal jeg slappe av litt før det blir matlaging.. Ha en fin lørdagskveld da folkens! Setter inn ett bilde av Harley som fikk prøvekjøre bilen til Nora her om dagen..

fredag 15. januar 2010

Kreativ blogger award

Av Hege Renate har jeg fått denne kreativ blogger award! Men det er ikke så enkelt som å bare ta imot den, for å få den må jeg fortelle syv sannheter om meg selv. Så her prøver vi:

- Jeg er verdens mest utolmodige person.
- Stressa er mellomnavnet mitt.
- Største B-mennesket nord for Dovre.
- Har vanskelig for å si nei.
- Får dårlig samvittighet for den minste ting.
- Jeg er ganske følsom.
- Svak for en herremann i brunt kalt Tuborg.

Det var noe av det jeg kom på om meg selv i farta! Og med det sender jeg denne awarden videre til:

-Familien Haugen Klingen
-Marte's verden
-Univers Christine og Hogne

torsdag 7. januar 2010

Torsdag Torsdag

Da en nesten hele denne dagen ferdig, snart er det helg og endelig slutten på denne møkka-uka.. Daniel jobber helt til 20.30 på kveldene så da er vi uten bil, og når vesla er småforkjøla kan vi heller ikke gå ut i denne kulda. Man kan fort bli sprø av å bare gå hjemme.. I går var en helt forferdelig dag, med en rastløs mamma og en sur Nora. Heldigvis ble dagen i dag annerledes Vi har egentlig hatt en fin hjemmedag der vi har fått gjort unna en hel del i leiligheta.. Har t.o.m. bakt sjokoladekake, og det passer jo bra siden nyttårsforsettet til både meg og Daniel er å endre kostholdet.. Jeg liker å unnskylde meg med at det er kjekt å ha i frysern til vi får besøk.

Daniel ringte hjem fra jobb tildligere og kunne fortelle at han har hele neste uke fri, og om vi kankje skulle reise bort en tur. Finne billige sydenbilletter eller noe. Det var nok til å sette hjernen min i drømmemodus.. Tenkte å sette oss ned og se om det er noe interessant når han kommer hjem. Så får vi se da hvor vi ender opp, om det blir Spania, Oslo, Roan eller om vi bare blir hjemme..

Men nå skal jeg sette meg ned og lime inn litt bilder i fotoalbum. Har jo ikke fått satt inn bildene fra vi var i Egypt enda, og det var jo i 2008..



Ha en fin kveld!

tirsdag 5. januar 2010

Ikea

Vært på ikea med Tine og Roddy i kveld, det er alltid en morsom fornøyelse! Jeg fikk atter en gang bekrefta at det er tæl i den gode gamle brølelatteren som jeg trodde jeg pakka bort i tenårene... Det er en god grunn til akkurat det, var ikke uten grunn jeg hadde russenavnet "Janice" etter hun dama i friends..



Jeg var egentlig på utkikk etter lamper for å ha i vinduet, men det var heller dårlig utvalg kan man si.. Så jeg får prøve lykken en annen plass. Fikk til gjengjeld kjøpt veggdekor som jeg har venta på at ei stund, måtte prøve å freshe opp de gamle skapene i gangen. Slik ble resultatet..

Siden Roddy ikke fikk parkert i skuret der de oppbevarer handlevogner måtte han finne en annen grei plass...

Man skal heller ikke slite seg ut med å bære for langt....

Ellers så har vi hatt en rolig dag egentlig.. Vi trossa graderstokken som viste -15 og dro ut på en trilletur i dag. Nora sovna før vi kom oss ut på veien, og sov helt til vi var hjemme igjen. Det var friskt, men kaldt! Håper det blir litt "varmere" i morgen så vi kan ta med oss akebrettet ut på tur...

Drømmehagen

Nora har en stund nå hatt ett program hun har sett på tv, drømmehagen på nrk super. Det har pleid å gått kl 17.30 på kvelden, det har nesten blitt en rutine for oss. Ta kveldsstellet, ta på pysjen og se drømmehagen til kveldsmaten før sengetid. Det er ett utrolig irriterende program for oss voksne, men hun elsker det! Men her om kvelden når vesla satt klar i stolen sin med pysjen på kom ikke drømmehagen.. Må være en feiltakelse tenkte jeg, dobbelsjekka klokka og greier.. Men etter at jeg fikk skjekka litt mer så fant jeg ut at de har slutta å sende det.. Ble straks sendt en mail til nrk da ja..

Det irriterer meg faktisk en hel del. Ikke bare fordi det er en fin serie og roe ned til og poengtere at nå er det snart natta. Men i butikkene har de solgt effekter til serien som varmt hvetebrød i det siste. Mange barn har nok fått en pakke under treet med en eller annen drømmehagen ting. Man føler seg nesten litt snytt! Hva er vitsen med all den reklameringa av serien når de skal slutte med den?

Etter en hel del klager har det faktisk blitt opprettet div. grupper på fb. for og få serien tilbake. Det førte til en artikkel på dagbladet, http://www.dagbladet.no/2010/01/05/kultur/barne-tv/nrk/tv_og_medier/tv/9786730/ , der nrk svarer med at serien kommer tilbake på skjermen om litt bare at den skal sendes tidligere på dagen.. Jeg ser liten vits i å sende en serie som handler om å gå til ro tidlig på dagen, dessuten er de fleste barn i barnehage ol.

Jaja.. Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle engasjere meg så sterkt i barne-tv. Men det er tydelig at vesla likte den serien veldig godt! Heldigvis fikk Nora drømmehagen-dvd'er i julegave av tante Tine, så hun får sett det til fast tid likevel.

Nå har jeg fått blåst ut litt om akkurat det... Sikkert ikke så veldig spennende for dere å lese om da men..


søndag 3. januar 2010

Oppsummering av jula09

Da har jeg satt av litt tid til blogging igjen, så her kommer noen ord og bilder fra jula..

Lillejulaften var vi hjemme hos mamman til Daniel å spiste grøt og pynta juletre. Vi orka ikke å ha juletre hjemme hos oss selv siden vi ikke skulle være der i jula. Tre'et ble riktig så fint, og grøten var god. Det var selvfølgelig Daniel som fant mandel'n i grøten, lurer på om det kanskje kan ha noe med mengdene som ble konsumert..


Så kom selve dagen, også den skulle feires hjemme hos mamman til Daniel! Dette ble min første jul borte fra familien, litt trist men det gikk strålende. Masse god mat, drikke, pakker og trivelige mennesker. Tone gjorde en helteinnsats på kjøkkenet! Og selvfølgelig gikk vi ikke glipp av "tre nøtter til askepott" på morgenen. Nora fikk masse pakker, hun fikk utrolig masse fint, selv syntes hun at gavepapiret var veldig interessant.







Første juledag etter at julefrokosten var spist satte vi kursen mot Roan, der ble vi helt til nyttårsaften. Det var litt av et uvær de første dagene vi var der, så det ble en del innetid og rastløse unger.. Men etterhvert som dagene gikk ble det skikkelig fint vintervær og vi kunne tilbringe litt tid ute. Nora fikk prøvd akebrettet hun fikk til jul, det var morsomt kan dere tro! 3. juledag var det obligatorisk juleselskap hos bestemor, jeg for min del stillte litt skral i formen etter å ha vært på julefest dagen før.. Men pyttsann, det er jo nesten blitt en tradisjon det også! Kort oppsummert så har jula vår vært veldig fin, bare synd den gikk så fort!




Nyttårsaften feira vi i år som i fjor (the same procedure as last year) hos André og Camilla. Etter jula så frista det lite med noen storslagen fest, så en liten feiring i godt selskap var perfekt! André laga en helt nydelig kalkunmiddag, og vi var mette i lang tid etterpå. Overaskende nok sov begge ungene seg gjennom hele rakettoppskytinga. Det ble en kjempe trivelig kveld nok en gang!


Nora og Victoria på nyttårsaften i finstasen sin! Som dere ser måtte det en treningsøkt til før kveldsstellet. Nora er godt i gang med armhevinger og Victoria prøver seg på spagaten



Dette var da litt kronglette og kort oppsummert fra jula vår!

lørdag 2. januar 2010

Kommer..

I flere dager har jeg tenkt på å sette meg ned for å blogge litt.. Men det har vært mye farting på oss og lite tid til å sette seg ned med pc. Men i kveld da skulle jeg virkelig ta meg tid til det, så kom jeg på at jeg måtte sette igang storproduksjon av barnemat. Nora nekter å spise middagen man får kjøpt på glass, så da må man lage selv... Men til gjengjeld har vi middag i lang tid framover til henne i fryser'n nå!

I morgenkveld skal jeg ta meg tid til ett blogginnlegg! Har jo så masse fine bilder fra jula jeg må vise fram også!


Obs, holdt nesten på å glemme; GODT NYTTÅR!!