tirsdag 5. januar 2010

Drømmehagen

Nora har en stund nå hatt ett program hun har sett på tv, drømmehagen på nrk super. Det har pleid å gått kl 17.30 på kvelden, det har nesten blitt en rutine for oss. Ta kveldsstellet, ta på pysjen og se drømmehagen til kveldsmaten før sengetid. Det er ett utrolig irriterende program for oss voksne, men hun elsker det! Men her om kvelden når vesla satt klar i stolen sin med pysjen på kom ikke drømmehagen.. Må være en feiltakelse tenkte jeg, dobbelsjekka klokka og greier.. Men etter at jeg fikk skjekka litt mer så fant jeg ut at de har slutta å sende det.. Ble straks sendt en mail til nrk da ja..

Det irriterer meg faktisk en hel del. Ikke bare fordi det er en fin serie og roe ned til og poengtere at nå er det snart natta. Men i butikkene har de solgt effekter til serien som varmt hvetebrød i det siste. Mange barn har nok fått en pakke under treet med en eller annen drømmehagen ting. Man føler seg nesten litt snytt! Hva er vitsen med all den reklameringa av serien når de skal slutte med den?

Etter en hel del klager har det faktisk blitt opprettet div. grupper på fb. for og få serien tilbake. Det førte til en artikkel på dagbladet, http://www.dagbladet.no/2010/01/05/kultur/barne-tv/nrk/tv_og_medier/tv/9786730/ , der nrk svarer med at serien kommer tilbake på skjermen om litt bare at den skal sendes tidligere på dagen.. Jeg ser liten vits i å sende en serie som handler om å gå til ro tidlig på dagen, dessuten er de fleste barn i barnehage ol.

Jaja.. Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle engasjere meg så sterkt i barne-tv. Men det er tydelig at vesla likte den serien veldig godt! Heldigvis fikk Nora drømmehagen-dvd'er i julegave av tante Tine, så hun får sett det til fast tid likevel.

Nå har jeg fått blåst ut litt om akkurat det... Sikkert ikke så veldig spennende for dere å lese om da men..


3 kommentarer:

 1. Klart det er interessant, ihvertfall for oss mødre, som vet hva du snakker om! Det er ikke barebare å fortelle en baby at favoritten plutselig ikke går på tv lenger, hvordan skal de skjønne det?? De tror sikkert det er mamma som ikke vil slå det på! :p
  Var en tur på Ikea idag vi også.. Hehe.. Skulle bare inn å kjøpe to ting..... ;) Skal være her et par uker nå, kan ikke vi møtes?? Har ikke sett Nora på ages!!!

  SvarSlett
 2. Kan jeg bare skrive: "SIGN" på dette innlegget....??
  Her i huset fikk vi både hinkelpinkel og to drømmehagenbøker, og Loke eeeelsket å se hopsideisi nusse og makkapakka vaske. Han satt i tillegg i ro i omtrent 10 minutter - PÅ FANGET MITT OG KOSTE - da disse figurene var på skjermen. Buhuuu.....Dumme NRK!

  SvarSlett
 3. Ha funne ut at det e umulig å gå inn på ikea å bare ska ha ett par ting.. :p Ja, kan itj vi gjør det?! :D Har itj sjett Robin sia feskfestivaln æ.. :o

  Fikk sengetrekk og dvd'a av drømmehagen ho her. :p Sitt å danse, klappe og skråle når det går på kveldan.. Interessere sæ itj for nå aina program egentlig..

  SvarSlett