onsdag 10. februar 2010

Søvn

Det begynner å bli ett fremmedord her i huset, iallefall hvis vi snakkes om en hel natt med sammenhengende søvn! Tror ikke jeg har hatt det siden Nora var rundt 4 mnd gammel.. Jeg vet at jeg kanskje ikke skal klage så høyt, for en hel natt våken har vi ikke hatt med henne siden hun ble født (bank i bordet).. Ikke en gang flere timer i strekk! Men så har denne jenta apetitt så det holder på natta.. Og det merkes på kroppen at jeg har vært oppe å traska noen ganger i løpet av ei natt dagen etter. Og hver gang vi har barnevakt så er vi så utrolig smarte å farter ut på livet, og det blir det ikke stort mere søvn av.. Våkner grytidlig dagen etter og er stressa gjør jeg også. Men til helga skal hun være hos bestemor og beste, vi skal på fest med jobben til Daniel. Men til forskjell har jeg tenkt å lagt inn årene i rett tid denne kvelden.. Så skal jeg nyte en hel natt med søvn!

Men disse nattlige måltidene må snart ta slutt, kan ikke fortsette sånn når jeg skal tilbake i jobb.. Så i går bestemte jeg meg for å starte med å kutte ned på maten om natta. Er ganske fornøyd med at vesla ikke fikk mat før klokka var 03.30. Dvs to måltider mindre det gitt! Håper vi klarer oss like bra i natta som kommer også. Men den lille kroppen er viljesterk, og mamman gir lett etter når trøttheten er som verst... Men jeg skal starte natta med godt mot, så får vi se hvor godt motet er når jeg står opp i morgen tidlig!
Har du noen tips, så kom gjerne med dem!

7 kommentarer:

 1. Skjønner at du lengter etter en hel natts søvn! Vi tok avvenningen for 3 mnd siden, og det gikk overraskende bra. Mannen satt inne hos henne til hun sovnet. De første nettene ble hun jo sint, forståelig nok, men etter 3 netter sov hun hele natten gjennom. Det viktigste er vel å være konsekvente og gjennomføre. Gir man seg halvveis er man tilbake til start. Slitsomt mens det pågår, men verdt det når man endelig får sove.
  Det er jo vår oppgave å lære de gode søvnvaner :o)

  Lykke til!!!

  SvarSlett
 2. Utn at æ e nå ækspært.. Ka me å gi a mytjy mat mang gång, tett i tett på kveilln? Så e a gooo og mætt når sænga inntas?

  SvarSlett
 3. Ja, man må nok vær konsekvente.. Det e der æ slit litt! :s Men man får vel tenk på at det blir bra til slutt! Takk, Vibeke! :)

  Marion: Æ ska lov dæ at vi har prøvd det! Men når ho e mætt så kastest alt som prøves å gi i tillegg på golve.. :s Har t.o.m prøvd å blanda ut grøten hennes i mme, med brødbita i og frukt på toppen.. Men neida!

  SvarSlett
 4. Er inne i prosjekt "nattavvening" nå vi, og FH har ikke tenkt å gi seg uten kamp. Er på 5. natta nå, og hun våkner like ofte... Blæh... Men roer seg heldigvis litt fortere nå enn tidligere.. Kos dere til helga :)

  SvarSlett
 5. Det e nånn skikkelige stabeist vi har! :p Vi får trøst oss med tanken på kor godt det bli når vi e ferdig Merethe! :)

  SvarSlett
 6. sv: Verste e jo at dæm har onga sjøl. E snakk om familien te Kim da! Kan skriv det her ættersom æ tvile på at dæm stekk innom bloggen din (dæm læs min sjø, så nysjærri på ALT). Men på søndan før æ å Amalie skoill te osen førrie vækka, så kom plutseli søstra te Kim, læll om vi har sagt nei ein mellion gång. Men verke itj som dæm trur at Amalie ska lev i mang år! Enten så e det bære stas å værra tante no som ho e lita, eller så e det det at dæm itj gidde å bry sæ så hardt når ho blir gamlar. Æ bli så sint!

  SvarSlett
 7. Så flink dåkker e! Æ savne søvn, Matheo skrik i flæir tim!:S Gikk bra fram t søndan, meeen da fant vi dn gigakulen i halsen.. Så no ferrstår æ koffer han ha vorri så urolig :(
  Spis nesten itj på dagtid vettu, så han bli sulten på natta... Å d e bare få daga t æ starte på jobb :-O Hjælp mæ LENE!!! :p

  SvarSlett